od 20thExecutive » 25 úno 2010, 21:50
a ještě jedna otázečka (dobrá, víc otázeček)...
Základní sada - povolená ta, co vyšla oficiálně v čechách, nebo 2. edice??? Není to nikde výslovně uvedeno, tak se znovu ptám???
S povolenými (resp. nezakázanými) oblastmi nemám problém.
K tomu patří i další část otázky - zmíněné mnou o několik příspěvků výše: Co se rozumí SAMOVOLNÝM sestoupením do Mužstva/Kohorty? Znamená SAMOVOLNĚ to samé co DOBROVOLNĚ (pro lepší ilustraci použiji příklad s Vyhledáním úkrytu a Mladým strážcem)??? (Protože, jestli to dobře chápu, pak Neexistuje možnost provést Transfer do Mužstva/Kohorty ve smyslu NESamovolný/NEDobrovolný - tímpádem karta "Emisaři" postrádá jakýkoliv význam ve hře, protože i když umožňuje Transfery Kmenových válečníků do M./K., není možnost je tam Dobrovolně/Samovolně transferovat... 1) hraní karty "Emisaři" je pak tedy totéž, co pálení karet - pro ilustraci viz. Zbabělost a Thadeova pláň ve hře; 2) Tím by tedy byl vyřešen problém s "uklizením" vlastních bojovníků mimo dosah nepřítele a M./K. by fungovali pouze pro vykládání/umístění/umisťování veškerých jiných typů karet než je typ karty Bojovník...)
V případě, že můj předchozí odstavec bude nějakým způsobem zpochybněn/rozmetán, PAK se ptám: na Stanici musím mít - v případě, že protivník má na své Stanici Bojovníka - vyloženého BOJESCHOPNÉHO NAPADNUTELNÉHO Bojovníka??? Nebo tam můžu mít jen Bojovníka, který je chráněn před napadnutím (například pomocí karty "Skrytá záloha") a přitom mít ostatní Bojovníky v Mužstvu/Kohortě (teď neřeším, jak je tam dostanu... - Obecná pravidla pro Transfer chápu)???
Osobně si myslím, že by 2. edice Základní sady VELMI zpestřila formát Kmenových válek - ale asi mi přijde zbytečné pokoušet se zde něco navrhovat. Stejně jsou jakékoliv mé názory -bez ohledu na jejich hodnotu- ignorovány, přehlíženy, respektive rozmetány pár jedinci (a nebudu jmenovat argumentace stylu: "hrálo se to tak pořád...", resp. "překrucuješ si to...","jenom pořád tlacháš..." apod.).
Bohužel, musel jsem to říct (napsat) - a bohužel, očekávám i reakci, která pro mne bude ve svých důsledcích nepříznivá. Děkuji za pochopení.