od bigles » 07 říj 2010, 18:50
takže po první debatě s radou starších se nám trochu rýsuje vize hraní na příští rok:
- hrál by se "jedinečný balík", tj. v balíku byste mohli mět každou karu jen jednou, dosud zakázané karty by byly stále zakázané, po zvážení možná zakážeme ještě nějakou další (třeba šum ;)?) hrála by se po delší době i legie a bratrstvo
- nebude se hrát systém ligy, ale celoročního poháru, dojde tak k přejmenování na Pražský pohár DT 2011
- to znamená, že nebude potřeba hrát každý s každým dvakrát jako dosud, budou vyhlášeny dopředu oficiální srazy jako v roce 2009, dopředu se na foru domluví zájemci v kolik se sejdou a odehrajou spolu zápasy
- bude se hrát pouze do výše 30VB! aby se urychlili jednotlivé hry a na srazu se stihlo zahrát více her
- bodování bude jako v basketu nebo volejbale, tj. za každou odehranou hru dostane hráč automaticky jeden bod, za výhru dostane bod navíc (nebo dva, ještě dohodnem), dojde tak snad k motivaci hrát víc her
- hrálo by se zase jaro a podzim, léto bude pauza, jako malý bonus se bude hrát o jarního krále a podzimního krále, vítěz dostane malý pohár (nebo pohárek), který daruje jednou Kardinál Dominik a jednou Záludný Alakhai ;)
- pokud mi poradíte kde sehnat karty na sealdeck, navrhuju v rámci poharu odehrát i sealdeck, jehož výsledky se započítají i do výsledku celkového poháru, jednalo by se o zisk nějakých bonusových bodů dle pořadí, bude to něco jako tour de ski na lyžích ;), mohlo by se klidně hrát i jen v cca deseti účastnícíh a karty by mohly vydržet tak i na dva sealdecky v roce, zase jaro a podzim, ale to dle toho kolik by se sehnalo karet, jestli mě teda poradíte, nebo je někdo sežene a já to jen zasponzoruju;)
- pokud by nebyl sealdeck, tak bych stejně každopádně chtěl vždy jaro a podzim ( a tedy i celkový pohár) zakončit "celodenním turnajem" , azyl snad někde seženem
- ještě je třeba omezit počet her s jedním protihráčem v daném půl roce, tj. aby někdo s někým nehrál furt třeba 10 her a nehrál s nikým jiným, navrhoval bych, že by bylo povoleno za daný půlrok odehrát s jedním a tím samým hráčem max. 3 hry, nepočítaje závěrečný turnaj nebo sealdeck
- pohár sice není tak spravedlivý jako liga, ale jedná se hlavně o vytrvalost a celoroční formu jako ve skutečném sportě ;)
- jednotlivé srazy a možnosti jak oficiálně získat body budou znovu pevně rozepsány, a to cca jednou za 14dní v rytíři ve čtvrtek, pokud to nebude někomu vyhovovat a domluvíte si s někým jiný termín a jiné místo (např. ve flybaru v pondělí;) tak mi jen dáte dopředu vědět a já dám hromadné info ostatním hráčům, že se mohou taky zúčastnit vašeho srazu
- pokud máte další nápady a připomínky, tak to sem hažte, předběžně taky napište kolik by vás mělo asi zájem tohle hrát, pokud budete mít nějaké dobré tipy i na jiná místa hraní tak sem s tím (např. nějaký salonek v restauraci či vinárně, kde se znáte s majiteli apod. - jsme už dospělí, ne?;)), každopádně s formátem jedinečného balíku může být vela srandy ;))
p.s.: teď mě manželka řekla, že nic organizovat na příští rok nebudu, takže asi nic no................;(